Monica invald i Swedish Music Hall of Fame

Monica Dominique blev igår, i sällskap med bland andra Siw Malmkvist och Owe Thörnqvist, invald i Swedish Music Hall of Fame.  Det långsiktiga syftet med Swedish Music Hall of Fame är att ge ett erkännande till personer som lagt grunden för svensk populärmusik och därigenom inspirera till nyskapande och utveckling inom musiken. Juryns motivering var:

”Hösten 2015 lade hiphopproducenten Salla Salazar upp en bild på Instagram med Solar Plexus debutalbum från 1972 och skriv: ’Förmodligen den bästa svenska skiva som släppts’. Groovet på det albumet utgår från Moncia Dominiques elpiano och orgel. Det unika med Monica Dominique är att musiker från i princip alla genrer, från klassiskt till jazz, kan avlägga liknande vittnesmål om hennes inflytande. Monica Dominique personifierar ordet musikalitet. Som fyraåring framträdde hon som boogie-woogie-pianist i radio. Därefter utbildade hon sig till musiklärare och pianopedagog på Musikaliska Akademien, var medlem i sånggruppen Gals and Pals, uppträdde i shower och revyer, vann Melodifestivalen som kompositör, skrev vinjettmusiken till ”Rapport” och andra TV-program, spelade in trio-skivan Tillägnan och storbandssviten ”Swdish love in the Southern Bronx”. Monica D har bidragit till att Sverige brinner för musik. Under hela sin karriär har hon också verkat för att kvinnliga musiker ska ha sin självklara plats både på scener och i inspelningsstudior.”

Priset delades ut i samband med en hyllningsceremoni i Eric Ericsonhallen i går kväll, där artister som Rigmor Gustafsson, Jojje Wadenius, Niklas Strömstedt och Anna Ternheim hedrade de nyinvalda.

I samband med offentliggörandet tidigare på dagen öppnade även en ny utställning om alla de hittills invalda i Swedish Music Hall of Fame i Pop House på Djurgården i Stockholm.

Välkommen till Monica och Carl-Axel Dominique

Dominique Musik AB
Dominique Records
Edition Dominique
Apelvägen 21
S-141 46 Huddinge
Sweden
info@dominiquemusik.se
tel: 08 711 18 13
(OBS! Ej sms)

Besök oss på Facebook! 

Kontoret är bemannat tisdagar och fredagar.