Monica Dominique & Palle Danielsson: Togetherness (DM16)

Togetherness Omslagsbild

Spontant och tajt dialogsamspel med syskonparet Monica Dominique och Palle Danielsson

28 veckor på svenska jazzlistan!

Tillsammans har de musicerat från och till hela livet, ända sedan tidigaste barndomen. Här får vi lyssna till syskonens spontana och tajta dialogsamspel. Sångbar klangbildning och rytmiska finurligheter i välkända standards, en knippe Michel Legrand och lite annat.

Även om Monica Dominique är en musikalisk mångsysslare har jazzen alltid varit i förgrunden och hon inspireras av artister som Miles Davis, Wayne Shorter och Herbie Hancock. Hon har både varit medlem i den legendariska sånggruppen Gals & Pals och i allmusikgruppen Solar Plexus. 2003 kom CDʼn “Bird Woman” med hennes kvintett MDQ (Monica Dominique Quintet).

Palle Danielsson är en av våra internationellt mest kända jazzmusiker. Han turnerar flitigt i såväl Europa som Asien och har spelat med storheter som bl.a. Bill Evans, Keith Jarrett, Michel Petrucciani, Peter Erskine och John Taylor. 1994 bildade han sin egen kvartett Contra Post med Rita Marcotulli, piano, Joakim Milder, saxofoner och Anders Kjellberg, trummor.

Förutom trio-LP:n ”Tillägnan” som Palle & Monica spelade in med trummisen Leroy Lowe 1980, medverkar de båda i inspelningarna av Monicas storbandssviter ”Swedish love in the Southern Bronx” (1986) och ”Inside the rainbow” (1988).

BESTÄLL CD VIA PLUGGED RECORDS


Spårlista

 1. Angel Eyes
 2. Begin the Beguine
 3. Clair de Lune
 4. Everybody’s Song But My Own
 5. Laura
 6. My Funny Valentine
 7. Once Upon a Summertime
 8. Poème
 9. Ruby My Dear
 10. Den sista jäntan
 11. Soon It’s Spring
 12. The Summer Knows
 13. You Must Believe In Spring
 14. What Are You Doing the Rest of Your Life?

Recensionscitat

”När syskonen Monica Dominique och Palle Danielsson spelar tillsammans kan man inte undgå måttet av ren musikalitet som genomsyrar framförandet av låt efter låt.”
(Johannes Cornell, DN)

”Syskonskapet och erfarenheten skiner igenom i varje ton. Allt tycks gå lekande lätt, som om ingen ansträngning alls vore nödvändig när solist- och ackompanjatörsrollen växlas mellan piano och kontrabas.”
(Dan Backman, SvD)

”En mjuk och sällsamt njutningsfull skiva där ”My funny Valentine” är alldeles lysande och har effekten av en drog. Abstinens följer i dess kölvatten och man kan inte annat än att kapitulera och se till att ha skivan nära till hands.”
(Anna Wallentin, Folkbladet)

”När Monica och Palle spelade tillsammans i söndags kunde man inte undgå att slås av hur syskonskapet resulterat i ett närmast telepatiskt samspel … Sammanfattningsvis: En helt oförglömlig konsert av enastående skickliga musiker i lysande samspel där syskonens informativa mellansnack höjde värdet på den musikaliska helheten.”
(Håkan Wall, Enköpingsposten)

”Monica Dominique och lillebror Palle Danielsson är så samspelta att det blir en fröjd att höra hela vägen de nästan två timmarna. De spränger in Debussy, Legrand, Adolphson och Povel – Monicas glada leende avslöjar dessutom att Palle improviserar friskt på flera ställen. … Proffsigt, kul och livgivande.”
(Tomas Larsson, Östersundsposten)


Inspelningsinfo

 • Producent: Chris Bell
 • Inspelning: Anders Wihk och Chris Bell
 • Mixning/redigering: Chris Bell
 • Omslagsbild: Nils Danielsson
 • Pianostämmare: Greger Hallin
 • Projektledning: Johannes Dominique
 • Mastering: Claes Persson, CRP Recording
 • Grafisk form: Chris Bell
 • Inspelad i Anders Wihk Studio, Älta, september, 2011

Välkommen till Monica och Carl-Axel Dominique

Dominique Musik AB
Dominique Records
Edition Dominique
Apelvägen 21
S-141 46 Huddinge
Sweden
info@dominiquemusik.se
tel: 08 711 18 13
(OBS! Ej sms)

Besök oss på Facebook! 

Kontoret är bemannat tisdagar och fredagar.