Duo Ehde-Dominique

Duo Ehde-Dominique: Konsert i Grez-sur-Loing utanför Paris, september 2018.

John Ehde, cello
Carl-Axel Dominique, piano

Inför hösten 2020 och våren 2021 presenterar vi ett konsertprogram i två avdelningar.

Den första avdelningen inleds med en sammansättning av tre olika sonater till en. Den börjar med första satsen ur Emil Sjögrens sonat för cello och piano från 1911, fortsätter med ett nytt arrangemang för cello och piano av andra satsen i Maurice Ravels pianokonsert färdigställd 1931, och avslutas med första satsen ur Edvard Griegs cellosonat från 1883. Då det är Beethovenår i år kompletterar vi första avdelningen med ett arrangemang av sats 2, Allegro Cantabile ur Beethovens Pianosonat nr 8, opus 13 (Pathétique).

I den andra avdelningen presenterar duon tidlösa melodier från sin senaste CD ”Det vackraste”. Bland annat spelas här musik av den engelska kompositören Frederick Delius, samt den österländskt inspirerade kompositionen Fåglarna i Nam Dinh, skriven av Carl-Axel Dominique. Här finns även verk av Rachmaninov, Elgar, de Falla och Fauré.

John Ehde är en av Nordens mest mångfacetterade cellister. Han har specialiserat sig inom nutida musik och har uruppfört ett stort antal solo- och kammarmusikverk. John, numera bosatt i Köpenhamn, har varit solocellist i Helsingborgs Symfoniorkester och undervisar sedan 2006 på Malmö Musikhögskola.

Carl-Axel Dominique är en genregränsöverskridande pianist och kompositör som gärna interpreterar och improviserar. Han har lanserat pianomusik av kompositörer som bl.a. Charles Alkan, Charles Ives, Erik Satie m.fl. Han är också en av de främsta uttolkarna av Olivier Messiaens pianomusik, som han har instuderat hemma hos kompositören.

Tillsammans har de sedan 1990-talet gjort flera konsertturnéer, där de framfört musik av bl.a. Frederick Delius, Claude Debussy, Yngve Sköld, Astor Piazzolla och Tommie Haglund. 2018 framförde de musik av bl.a. Frederick Delius i den trädgård i Grez-Sur-Loing utanför Paris där Delius skrev och inspirerades till mycket av sin musik. 

Duon gav 2015 ut CDn Det Vackraste, och har också innan dess samspelat på flera CD-produktioner, bland annat en CD utgiven av Caprice med musik av Charles Alkan, Claude Debussy, Frederick Delius och Olivier Messiaen. 


Boka duon för hösten 2020 eller våren 2021 genom att skicka ett mail till info@dominiquemusik.se


Kommande konserter med Duo Ehde-Dominique

2021
28 mars: Centrumkyrkan, Säffle, kl 16.


Tidigare konserter med Duo Ehde-Dominique

2018
2 september: ”Concert by the river”, Delius Trädgård, Grez-Sur-Loing, kl 14.30
1 september: Hotel Chevillon, Grez-Sur-Loing, kl 19
27 juni: Dalarö kyrka, kl 19.


Inspelningar med Duo Ehde-Dominique

Alkan Debussy Delius Messiaen (1997, Caprice)
Det vackraste (2015, Dominique Records) Beställ via Plugged Records


Ehde-Dominique

Välkommen till Monica och Carl-Axel Dominique

Dominique Musik AB
Dominique Records
Edition Dominique
Apelvägen 21
S-141 46 Huddinge
Sweden
info@dominiquemusik.se
tel: 08 711 18 13

   Besök oss på Facebook!