Sydsvenskan uppmärksammar Aniarasånger

I år var det 20 år sedan Carl-Axel Dominiques tonsättning av Harry Martinsons versepos Aniara hade premiär i Olofströms ishall i Blekinge, med bl.a. Tommy Körberg, Monica Dominique och Marinens Musikkår på scenen.

I samband med Malmöoperans uppsättning av Karl-Birger Blomdahls operaversion av verket, minns Malena Forsare i Sydsvenskan tillbaka till Dominiques uppsättning:

”Vi körde hem genom skogarna som gränsar mellan Blekinge och norra Skåne. Det råder en speciell sorts skärpa i mötet mellan träden och det dalande ljuset i de här trakterna om våren, och just ett sådant gungande spjut följde bilens rörelser. Fast klarheten i vår uppmärksamhet hade inte bara med den svala majkvällen att göra, utan hörde samman med det vi just bevittnat. Ibland vet man det samtidigt som det sker: vi kommer aldrig att glömma det här.” … ”Men faktum är att Dominique-versionen aldrig – trots att den nynnar fram mitt i Martinson-land och fyller tjugo år i år – fått samma uppmärksamhet som operastycket. Det förtjänar den.”

Läs hela artikeln här

Förra året gjorde Dominique Records en återutgivning av en CD med 12 sånger från Blekingeföreställningen. Läs mer om den här.

Välkommen till Monica och Carl-Axel Dominique

Dominique Musik AB
Dominique Records
Edition Dominique
Apelvägen 21
S-141 46 Huddinge
Sweden
info@dominiquemusik.se
tel: 08 711 18 13
(OBS! Ej sms)

Besök oss på Facebook! 

Kontoret är bemannat tisdagar och fredagar.