Nyheter

DLB samt Monica Z med Carl-Axel Dominiques orkester på Jazzlistan

Monicas hammondorgeltrio DLB – Dominique Lakin Bådal har åter kommit in på veckans jazzlista på plats 17 med sin CD Girl Talk. Samtidigt ligger Monica Zetterlunds CD från 1967 med arrangemang av Carl-Axel på plats 18.

Lyssna på Monica Z med Carl-Axel Dominiques arr på Spotify

Lyssna på DLB – Misty på SoundCloud

Se även www.sverigetopplistan.se, länken ”Veckans Jazzlista”

 

Semifinaldags i Kontrapunkt – 2017/05/09

Imorgon kväll den 10 maj kl 21 i SVT1 är det dags för semifinal i SVT:s kulturfrågesport Kulturfrågan Kontrapunkt. Lag Monica Dominique möter Lag Peter Apelgren i en kamp om en finalplats mot redan finalklara Lag Ebba Witt-Brattström. I Monicas lag ingår även konstvetaren Anna Brodow och litteraturvetaren Paul Tenngart. I Peter Apelgrens lag ingår även författaren Astrid Trotzig och dirigenten Maria Eklund. Programledare är Ella Petersson och domare är Eva Beckman.

 

Monica deltar i Kontrapunkt! – 2016/12/06

Kontrapunkt är frågesportsprogrammet som tar avstamp i klassisk musik, konst och litteratur. Programmet leds av Ella Peterson och Eva Beckman där 4 lag med välkända lagledare kommer att göra upp i ett format där samtliga lag möter varandra och crescendot avslutas i en storslagen final. Lagledarna är Rickard Söderberg, Ebba Witt-Brattström, Peter Apelgren och Monica Dominique.

 

Två skivnyheter! – 2016/12/02

Kompositören och pianisten Monica Dominique medverkar på två nyutkomna CD. Som kompositör i Norrbotten Big Bands projekt: ”Jojje Wadenius (70)” med verket ”Just Now, Just Then” som ger glimatar tillbaks till deras samarbete i Bäska Droppar och Solar Plexus och som pianist på Anna Einarssons ”Tigern säger Brr”.

 

Monica Dominique vann Guldkatten! – 2016/10/12

Kompositören och pianisten Monica Dominique hedras för sina insatser för svensk jazz med Guldkatten – priset som röstas fram av publiken. Priset delades ut den 11/10 i samband med P2’s Jazzkatten gala på Fasching, Stockholm.

Lyssna på en intervju med Monica

 

Nu är det klart! – 2016/10/07

För 37:e året i rad framför Carl-Axel Olivier Messiaens ”Vingt Regards sur l’Enfant-Jésus” i Storkyrkan på juldagen kl 15.00.

Läs här en intervju med Carl-Axel

Beställ biljett här

 

Nyutgivning av Aniara CD’n – 2016/10/07

Aniara: en revy om människan i tid och rum

”I deras fromma hjärnor rörde sig en doft av timjan från en äng de känt och brödet som hon bakat i den ugn de tvingats lämna i det landet Gond.” 

1997 uruppfördes konsertföreställningen ”31 sånger från Aniara” i Olofström i Blekinge. Föreställningen utgjordes av 31 tonsättningar av verser från Harry Martinsons diktepos ”Aniara” från 1956, komponerade av Carl-Axel Dominique med Tommy Körberg som huvudsolist. Övriga solister var bl.a. Gertrud Stenung, Anna-Karin Ranelf, Margareta Jalkéus samt Ulrika Nero. Medverkade gjorde även Marinens Musikkår under ledning av Folke Nilsson samt Tina Ahlin, Aminah Al Fakir, Monica Dominique m.fl.
Föreställningen spelades in och 12 av sångerna utgavs på CD senare samma år.
I samband med 60-årsjubiléet av utgivningen av Harry Martinsons epos ”Aniara” gör Dominique Records en återutgivning av den utgångna CD:n.

Lyssna gärna här!

 

Monica samarbetar med KMHs storband – 2016/09/30

KMH Jazz Orchestra kommer att framföra två sviter (Inside the Rainbow och Möt våren i Södertälje) av Monica. Konsertdag är den 18 november i Kungasalen på KMHs nya fina lokaler på Valhallavägen 105 i Stockholm. Välkomna!

Lyssna här på inspelningarna från Fasching med NPO

 

Monica nominerad till Guldkatten – 2016/09/20

Monica har blivit nominerad till Guldkatten i P2:s Jazzkatten. Jazzkatten är Sveriges Radios jazzpris som varje år delas ut i sex kategorier och särskilt hyllar den levande jazzen. Vinnaren i Guldkatten-kategorin röstas fram av P2:s lyssnare. De övriga nominerade till detta hederspris är Svante Thuresson, Jan Allan och Bernt Rosengren. Läs mer om priset och röstningen.

 

Togetherness i Eskilstuna – 2016/09/14

Onsdagen den 14:e september, kl: 12.00, så spelar Duo Monica Dominique & Palle Danielsson på Scenkonst Sörmland i Eskilstuna.

Biljetter, etc.

 

Bit för Bit final – 2016/08/13

Nu på lördag, den 13:e augusti kl: 11.00 så sänds finalen i musikfrågesporten ”Bit för bit med Pia!” i P2. Finalplatsen står mellan Lag Göteborgsoperan som består av Rut Pergament och Göran Gademan samt Lag Dominiquarna med Monica och Carl-Axel Dominique. Programledare är Pia Johansson och domare är Bodil Asketorp.

Läs mer om finalen!

Välkommen till Monica och Carl-Axel Dominique

Dominique Musik AB
Dominique Records
Edition Dominique
Apelvägen 21
S-141 46 Huddinge
Sweden
info@dominiquemusik.se
tel: 08 711 18 13
(OBS! Ej sms)

Besök oss på Facebook! 

Kontoret är bemannat tisdagar och fredagar.