Invigning Naturstigen Väddö – Infoblad

InbjudanVaddo

Pengarna eller livet på Radio Lidingö

Söndagen den 25 april och 2 maj sändes musiken från föreställningen Pengarna eller livet i programmet Minnenas Musikal på Radio Lidingö i en inspelning från Moderna Dansteatern på Skeppsholmen 1992. Pengarna eller livet är en lekfull, tänkvärd cabaret med Moder Jord i centrum som skrevs och framfördes av Monica och Carl-Axel tillsammans med Tommy Körberg och Anders Linder.

Här hör vi bl.a Anders sjunga om våra vänner Mikroberna, Monica framför Blossom Dearies Hey John som med Carl-Axel Dominiques nya text får namnet Nej man, och så framför kvartetten tillsammans Owe Thörnqvists vackra Gaiahymn.

Det går under en begränsad tid att lyssna på föreställningen via Radio Lidingös hemsida. Bläddra till datumet 25/4.

Den 29 maj kl 16 framför Monica, Carl-Axel och Anders flera av sångerna från föreställningen vid en konsert i samband med invigningen av Naturstigen Väddö på Livsuniversitetet, Mälby Gård i Norrtälje.

Invigning av Naturstigen Väddö

Den 29 maj invigs Naturstigen Väddö i samband med Norrtälje kommuns 50-årsjubileum. Livsuniversitetet, som hittills bedrivit en omfattande kurs- och kulturverksamhet, banar väg för att stärka människors behov av kontakt med naturen genom att öppna upp en naturstig för allmänheten.

Kommunalrådet Anders Olander klipper bandet till Naturstigen kl 14 och kl 16 blir det underhållning med Monica och Carl-Axel tillsammans med Anders Linder.

Du kan läsa mer om evenemanget på Visit Roslagens hemsida.

Messiaenkonsert inställd – ersätts av streamad kortversion

På Juldagen skulle Carl-Axel för 40:e året framfört den franske kompositören Olivier Messiaens drygt två timmar långa pianoverk ”Vingt regards sur l’enfant-Jésus” i Storkyrkan i Stockholm. På grund av coronautvecklingen är tyvärr denna konsert inställd.

Istället har Carl-Axel på Annandagen spelat in 7 av satserna i Huddinge kyrka i ett samarbete med Huddinge Församling. Inspelningen finns att se här.

Musikalisk julhälsning från paret Dominique

I dessa coronatider är det ju inte möjligt att ge konserter för livepublik. Men på söndag den 13 december kl 16 streamas en musikalisk julhälsning från paret Dominique på Facebook, inspelat hemma vid flygeln. Välkomna!

Julhälsningen nås via följande Facebookevent:

https://www.facebook.com/events/685896575631810/

Värdar för evenemanget är Huddinge Kulturhus och Huddinge Kultur och Fritid.

Louise Boije af Gennäs skivdebuterar med julsingel

På fredag den 4 december är det digital release för författarinnan Louise Boije af Gennäs debut som skivartist. Hon framför Julie Londons julklassiker ”I’d Like You for Christmas” tillsammans med storbandet Ballroom Big Band i ett nyskrivet arrangemang av Joakim Dominique.

Singeln, som ges ut av Dominique Records och distribueras av Plugged Sweden, kommer att finnas tillgänglig på Spotify och ITunes fr.o.m. fredag.

I samband med releasen startar Louise en insamling till sjuksköterskor som arbetat med covid-19-patienter under pandemin, och hon skänker även alla sina intäkter från produktionen till detta ändamål.

För mer info om insamlingen och kontakt med Louise Boije af Gennäs hör av dig till Helene Wigren, PR & Beyond, 070-752 76 05, helene.wigren@prbeyond.se.

Mer info om utgivningen finns här.

Monica och Carl-Axel årets Janos Solyom-stipendiater

Monica och Carl-Axel har blivit tilldelade årets stipendium ur Janos Solyoms Minnesfond.

Så här kommenterar Monica och Carl-Axel stipendiet: ”Vi har alltid uppskattat Janos Solyom för hans fina spel och fria förhållande till musiken. Vi gladde oss åt våra gemytliga sammankomster och oförglömliga musikstunder. Att vi båda i år får hans stipendium är en kärkommen överraskning.”

Stipendiet delas ut i samband med en minneskonsert i Matteus kyrka på lördag den 24/10.

Miniturné i Västmanland

Nu är det dags igen för Monica och Carl-Axel att sätta igång med fyrhändiga konserter igen efter coronauppehållet. I slutet av oktober och början av november gör de en miniturné i Västmanland med ett program kallat ”Fyrhändiga mästare”, där de framför ett urval av det bästa från deras fyrhändiga repertoar.

De planerade konserterna är följande:

28 oktober kl 19: Sala Missionskyrka
29 oktober kl 19: Västerås Konserthus, Stora Salen
8 november kl 17: Lindgården, Fagersta

Läs mer om Monica och Carl-Axel som fyrhändigpianister.

Picnic utanför Tullhuset

Nu börjar vi så smått våga oss ut och spela igen – med coronaförsiktighet. Monica, Carl-Axel, Joakim och Linda Dominique bjuder på en musikalisk picnic söndagen den 30 augusti kl 14 utanför Dalarö Turistbyrå (Tullhuset Dalarö).

Vi håller också just på att gå igenom våra förfrågningar för hösten 2020 för att se om de kan gå att genomföra. Vi kommer löpande uppdatera vårt Kalendarium. Håll ögonen öppna!

Nytt konsertprogram med Duo Ehde-Dominique

Konsertverksamheten för Monica och Carl-Axel ligger nere under resten av våren, men vi börjar planera lite nu inför hösten.

Ett av konsertprogrammen vi planerar till hösten är en konsert i två avdelningar med cellisten John Ehde och pianisten Carl-Axel Dominique.

Den första avdelningen inleds med en sammansättning av tre olika sonater till en. Den börjar med första satsen ur Emil Sjögrens sonat för cello och piano, fortsätter med Sats 2 ur Maurice Ravels pianokonsert i ett nytt arrangemang för cello och piano samt avslutas med första satsen ur Edvard Griegs cellosonat. Avdelningen avslutas med ett arrangemang av sats 2 i Beethovens pianosonat nr 8.

I den andra avdelningen presenterar duon tidlösa melodier från sin senaste CD Det Vackraste. Bland annat framförs här musik av den engelske tonsättaren Frederick Delius samt den österländskt inspirerade kompositionen Fåglarna i Nam Dinh av Carl-Axel Dominique. Här finns även musik av bl.a. Camille Saint-Saëns, Edward Elgar och Gabriel Fauré.

För mer info om Duo Ehde-Dominique och bokningsinformation klicka här.

Välkommen till Monica och Carl-Axel Dominique

Dominique Musik AB
Dominique Records
Edition Dominique
Apelvägen 21
S-141 46 Huddinge
Sweden
info@dominiquemusik.se
tel: 08 711 18 13

   Besök oss på Facebook!